16 december 2017

Kampen Boys Choir

27 januari 2017

Allard Hartkamp en Kanako Inoue

24 februari 2018

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

24 maart 2018

Kamerkoor Gelderse Koorschool

21 april 2018

Project Oriolus

26 mei 2018

Pelgrim Brass m.m.v. Gerard van der Zijden

23 juni 2018

Veenendaals projectorkest

29 september 2018

Luna Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange m.m.v. Gerben Budding

15 december 2018

Roden Girl Choristers

16 december 2017   –   16.00 uur, Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje de Wies

“Kerstconcert”

m.m.v. Sietze de Vries, orgel

Programma 16 december 2017

OUR HEART IS LONGING
1.Lord, for thy tender mercy’s sakeRichard Farrant, 1530 - 1580

2.O pray for the peace of JerusalemJohn Goss, 1800 - 1880
3.Psalm 121Sir Henry Walford Davies, 1869 - 1941
4.How beauteous are their feetSir Charles Villiers Stanford, 1852 - 1924
5.Come, thou Redeemer of the eartharr. Andrew Lumsden, * 1962
THE ANNOUNCEMENT
6.How beautiful upon the mountainsJohn Stainer, 1840 - 1901
7.Veiled in darknessGlenn Rudolph, *1951
8.Magnificat from the Canticles in B flatSir Charles Villiers Stanford, 1852 - 1924
THE BIRTH OF CHRIST
9.It came upon the midnight cleararr. David Willcocks, 1919 - 2015
10.In the bleak midwinterGustav Holst, 1874 - 1934
11.Wexford CarolJohn Rutter, *1945
12.Lully lulla lullayPhilip Stopford, * 1977
13.Make we joyAlan Spedding, 1944 - 2014
14.All bells in paradiseJohn Rutter, *1945

Kampen Boys Choir

Het Kampen Boys Choir is een koor met een Culturele ANBI status. Het is gevormd naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2000. Het  omvat momenteel 22 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Muziek

Hoewel het repertoire voor een groot deel uit de Engelse koortraditie komt, wordt er ook regelmatig koorliteratuur uit andere taalgebieden gezongen. Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door de Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam. De jongens zijn hierbij getraind om onder leiding van verschillende dirigenten te zingen. Het zingen bij het Kampen Boys Choir is een enerverende en uitdagende bezigheid.In de Bovenkerk in Kampen, de thuisbasis van het koor, zingt het jongenskoor concerten en Evensongs, die met regelmaat op zaterdag worden gehouden met als hoogtepunt de Festival of Lessons and Carols op Christmas Eve, op 24 december.

De artistieke leiding van het Kampen Boys Choir berust sinds medio april 2012 bij Rintje te Wies.  Rintje te Wies (1958) studeerde aan het Conservatorium in Groningen Piano en Schoolmuziek bij o.a. Gerben Makkes van der Deyl en Kars Westers. Koordirectie en Theorie der Muziek studeerde hij bij resp. Cees Rotteveel en Rein Ferwerda. Hij is tevens de artistiek leider van het Roder Jongenskoor.

Sietze de Vries (1973) is de vaste organist van het Kampen Boys Choir. Musiceren vanuit innerlijke voorstelling en eigen creativiteit; dat is in het kort het credo van organist en kerkmusicus Sietze de Vries. Het improviseren als ambacht en dus leerbaar proces vormt daarbij een belangrijk speerpunt. Het historische orgelbezit van Nederland, en in het bijzonder dat van de provincie Groningen, vormt voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron.
Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheidsverklaring I. In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie. Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was.

27 januari 2018   –   16.00 uur, Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Allard Hartkamp, cello, en Kanako Inoue, piano

“Werken van o.a. Beethoven en Mendelssohn”

Programma 27 januari 2018

1Het programma is nog niet bekend.
2
3
4

 

Kanako Inoue is geboren in Ibaraki, Japan. Geïnspireerd door haar oudere broer, die op de lokale muziekschool pianoles kreeg, begon zij op driejarige leeftijd piano te spelen. Vanaf dat moment verliep haar muzikale ontwikkeling snel. In Ibaraki kreeg ze les van docenten uit Tokyo. Op vijftienjarige leeftijd vertrok Kanako naar Tokyo om te studeren onder Fujiko Yamada. Na het behalen van haar bachelors en zeer geïnteresseerd in de Europese muziek beleving besloot Kanako deel te nemen aan de zomerschool Musik Zentral in Oostenrijk . Dit was een enorme openbaring en stelde haar in staat om kennis te maken met grote meesters op de piano. Martyn van den Hoek, geraakt door haar spel, kwam met een schriftelijke uitnodiging om te studeren op het Utrechts conservatorium. Het volgende jaar vertrok zij naar Nederland. Hier behaalde Kanako in 2008 haar masters. Vanwege haar bijzondere affiniteit met de muziek van Mozart ging Kanako vervolgens naar het conservatorium in Amsterdam. Hier volgde zij de opleiding voor fortepiano onder begeleiding van Stanley Hoogland.

Na een paar jaar ervaring met de Europese muziekwereld raakte Kanako verknocht aan het uitvoeren van kamermuziek. Haar ontwapenende en warme persoonlijkheid maakt het haar makkelijk om met andere musici samen te werken. Mede daardoor is zij een veelgevraagd pianist. Met zangeres Bernadette Astari vormde ze een duo. Gezamenlijk volgden ze vele masterclasses in Europa en gaven concerten in Nederland, Japan en Indonesië. In 2012 werden ze uitgenodigd om in het Concertgebouw deel te nemen aan The Dutch Classical Talent Tour. Sindsdien heeft Kanako uitvoeringen gegeven met vele jonge talenten, zoals o.a. Rosina Fabius en Michael Wilmering.

Sinds 2010 begeleidt Kanako strijkers bij het Peter de Grote Festival in Groningen. Zij is de huispianist bij het jaarlijks terugkerende Cugnon Project, georganiseerd door de inspirerende vioolpedagoog Chris Duindam. Daarnaast geeft zij vele concerten met strijkers, waaronder: Emma Besselaar, Olivia Doflein, Johan Olof, Mario Rio and Anna Steenhuis. Ze maakt deel uit van de kamermuziek ensembles Trio Augusta, Feldberg Trio en Urashima Trio. Voor begeleiding bij examens is zij een veelgevraagd pianist.

Daarnaast werkt Kanako als gast pianist bij Codarts Dance Academie in Rotterdam, the National Ballet Academy Amsterdam en de Junior Company of the Dutch National Ballet.

 

 

24 februari 2018   –   16.00 uur, Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

De meest talentvolle studenten van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht

 

Verrassingsconcert met de mooiste kamermuziek

 

Programma 24 februari

1Het programma is nog niet bekend.
2
3
4
5
6

 

Contact:

info@westerkerkmuziekveenendaal.nl

Donaties

Uw donaties zijn van harte welkom op
IBAN: NL27 RABO 0157390217 t.n.v.
Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal