17 oktober 2020

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest
Werken van o.a.  Wassenaer, Brandse en Wagenaar

28 november 2020

Pianoduo Beth & Flo
Mozart/Busoni, Poulenc en Smetana

19 december 2020

Quink Vocaal Ensemble
Kerstmotetten en carols

23 januari 2021

Studenten HKU strijkersensemble
Muziek uit de 18e eeuw

6 februari 2021

Kanako Inoue, piano
Schubert en Chopin

20 februari 2021

Veenendaals projectkoor en orkest
Johannes Passion versie 1725

27 maart 2021

HERA vrouwen-kamerkoor
Passieprogramma

24 april 2021

Zangers Ars Musica Ensemble-zang Academie
Ensemblemuziek door de eeuwen heen

29 mei 2021

Kamerorkest Caecilia Camerata
Dvorak, Haydn en Strawinsky

19 juni 2021

Veenendaals projectkoor en -orkest
Giacomo Rossini – Petite Messe Solennelle

17 oktober 2020 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

o.l.v. Tim Fletcher

Werken van Nederlandse componisten, onder wie Unico van Wassenaer, Wim Brandse en Johan Wagenaar

met medewerking van Geerten Lieftink, orgel

Het concert op 17 oktober gaat helaas niet door. Door de huidige corona-beperkingen kon het kerkbeheer van de Westerkerk ons geen toestemming geven voor het streamen van het concert op internet.

Programma:

1.

Symfonietta

 • Allegro molto

 • Andantino malancolico

 • Allegretto gracioso

Wim Brandse (1933 – 2011)

2.

Besijden den vos Reinaerde

tekst: Marielle Schlicher

Hardy Mertens (1960)

3.

Improvisatie op orgel

Geerten Liefting (1983)

4.

Sunday (première)

 • De ochtend

 • De middag

 • De avond

Geerten Liefting

5.

Concerto Armonico IV, deel 3 en 4

 • Largo affetuoso

 • Allegro

Unico van Wassenaer (1692 – 1766)

6.

Romantisch intermezzo

Johan Wagenaar (1862 – 1941)

7.

Improvisatie op orgel

Geerten Liefting

8.

Tango Suite

 • Ouverture

 • Scherzo

 • Melanconico

 • Energia

Tim Fletcher

​Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.
Het orkest is opgericht als Accordeonorkest REL: een afkorting van de twee orkesten waarmee het is gestart. De spelers komen inmiddels uit het hele land en in 2016 is besloten de naam te veranderen in het beter passende Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. 
Voor Nederlandse begrippen een groot accordeonorkest, bestaande uit 34 accordeonisten verdeeld over 12 partijen èn 2 slagwerkers. Gemiddeld komt men één keer per maand samen om te repeteren in Bennekom. Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek.

Het orkest heeft ongeveer één keer per jaar een mooi project om naar toe te werken, van festivals en concoursen in het buitenland, tot het spelen op zelf georganiseerde REL / NSAO festival in eigen land. Ook vindt men het leuk om samen met andere ensembles en orkesten concerten te organiseren.

De huidige dirigent en tevens initiator van NSAO is Tim Fletcher. Tim studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde jarenlang basaccordeon en later 1e accordeon bij het professionele accordeonensemble D’acht. Nu speelt hij met name bandoneon bij onder andere het Piazzo Ensemble. Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle. Tim gaf een aantal jaar les in accordeon-orkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar en dirigeert nu bij vijf accordeonverenigingen, waaronder Brouwer’s Akkordeonorkest. Hij wordt regelmatig gevraagd voor de directie van play-ins, weekenden en bijzondere projecten.  Naast spelen en dirigeren arrangeert en componeert hij voor de ensembles waarin hij speelt, de orkesten die hij dirigeert en op aanvraag. Hij is ook actief in de organisatie van het jaarlijkse NOVAM orkestenfestival.

Middels projecten probeert Tim meer aandacht te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren. Successen waren onder andere de REL / NSAO festivals en met STRACC (een tijdelijk professioneel ensemble van strijkers en accordeonisten wat onder zijn leiding stond) het gesammtkunstwerk ‘Het einde der tijden’: muziek, beeldende kunst en theater met voorstellingen door het hele land.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij onder meer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans. Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble. In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

28 november 2020 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Pianoduo Beth & Flo

(Elsbet Remijn en Claudette Verhulst)

Werken van o.a. Mozart/Busoni, Francis Poulenc, Bedrich Smetana en Dmitri Shostakovich

Programma:

1.

Het programma is nog niet bekend.

2.

Beth & Flo

Twee pianistes die aan een concert hun eigen wervelende draai geven. Virtuoos, muzikaal en flink eigenwijs, dát zijn Beth & Flo!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn & Claudette Verhulst leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds zij daar hun Masterdiploma behaalden, speelden zij o.m. in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en ontvingen bovendien een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. In oktober 2018 was het duo op tournée in het Verenigd Koninkrijk, met enkele concerten in Londen en in het noorden van Engeland.

Met regisseur Elisabeth Boor maakten Beth & Flo verschillende concertvoorstellingen waarin klassieke muziek, fysiek theater en humor samenkomen. Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.

In 2016 brachten Beth & Flo hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! De Vleugeltjes Klassiek werden volledig gefinancierd d.m.v. crowdfunding via voordekunst.nl. Nieuwe opnames kwamen uit in het najaar van 2018.

www.bethflo.com

19 december 2020 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Quink vocaal ensemble

‘Gloria in excelsis Deo’ – Kerstmotetten en Carols door de eeuwen

Vanaf twee weken voor dit concert: Reserveer hier uw plaats(en).

Programma:

1.

Het programma is nog niet bekend.

2.

3.

Contact:

info@westerkerkmuziekveenendaal.nl

Donaties

Uw donaties zijn van harte welkom op
IBAN: NL27 RABO 0157390217 t.n.v.
Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal