23 oktober 2021

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest
o.a.  Wassenaer, Brandse en Wagenaar

27 november 2021

Kanako Inoue, piano
Schubert en Chopin

18 december 2021

Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal o.l.v. Hans Lamers
o.a. Messe de Minuet van Marc Antoine Charpentier en Concerto Grosso per la notte natale van Corelli

22 januari 2022

AMEZA – Ars Musica Ensemblezang Academie
???

19 februari 2022

Pianoduo Beth & Flo
Shostakovich en Poulenc

12 maart 2022

Veenendaals projectkoor en orkest o.l.v. Wouter Verhage
J.S. Bach, Johannes Passie versie 1725
onderdeel van het project #passietijd in Veenendaal

2 april 2022

Studenten van de HKU
???

23 april 2022

HERA vrouwenkamerkoor
Bespiegeling

21 mei 2022

Caecilia Camerata kamerorkest o.l.v. Jasper de Waal
Händel, Mozart en Respighi

25 juni 2022

Veenendaals projectkoor en -orkest o.l.v. Kees Jan de Koning
Petite Messe Solennelle, Giacomo Rossini

23 oktober 2021 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Nederlands Symfonisch Accordeonorkest

Werken van o.a. Wassenaer, Brandse en Wagenaar

met medewerking van Geerten Lieftink, orgel

Programma:

1.Symfonietta
• Allegro molto
• Andantino malancolico
• Allegretto gracioso
Wim Brandse (1933 – 2011)
2.Besijden den vos Reinaerde
tekst: Marielle Schlicher
Hardy Mertens (1960)
3.Improvisatie op orgel Geerten Liefting (1983)
4.Sunday (première)
• De ochtend
• De middag
• De avond
Geerten Liefting
5.Concerto Armonico IV, deel 3 en 4
• Largo affetuoso
• Allegro
Unico van Wassenaer (1692 – 1766)
6.Romantisch intermezzo Johan Wagenaar (1862 – 1941)
7.Improvisatie op orgel Geerten Liefting
8.Tango Suite
• Ouverture
• Scherzo
• Melanconico
• Energia
Tim Fletcher

Het programma: Een ensemble van spelers uit het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest o.l.v. van Tim Fletcher neemt u mee door ruim vierhonderd jaar Nederlandse muziek. Barokmuziek, muziek uit de romantiek en hedendaagse werken wisselen elkaar af. Onverwacht mooie en bijzondere muziek van eigen bodem, soms gearrangeerd van muziek voor een oorspronkelijk andere bezetting, maar met verrassend veel muziek die speciaal voor accordeonorkest werd geschreven.
Componist en organist Geerten Liefting schreef speciaal voor dit programma een compositie die hier in première zal gaan. Daarnaast zal Geerten Liefting een tweetal improvisaties geven op orgel in de stijl van deze Nederlandse componisten.

​Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.
Het orkest is opgericht als Accordeonorkest REL: een afkorting van de twee orkesten waarmee het is gestart. De spelers komen inmiddels uit het hele land en in 2016 is besloten de naam te veranderen in het beter passende Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest.
Voor Nederlandse begrippen een groot accordeonorkest, bestaande uit 34 accordeonisten verdeeld over 12 partijen èn 2 slagwerkers. Gemiddeld komt men één keer per maand samen om te repeteren in Bennekom. Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek.

Het orkest heeft ongeveer één keer per jaar een mooi project om naar toe te werken, van festivals en concoursen in het buitenland, tot het spelen op zelf georganiseerde REL / NSAO festival in eigen land. Ook vindt men het leuk om samen met andere ensembles en orkesten concerten te organiseren.

De huidige dirigent en tevens initiator van NSAO is Tim Fletcher. Tim studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde jarenlang basaccordeon en later 1e accordeon bij het professionele accordeonensemble D’acht. Nu speelt hij met name bandoneon bij onder andere het Piazzo Ensemble. Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle. Tim gaf een aantal jaar les in accordeon-orkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar en dirigeert nu bij vijf accordeonverenigingen, waaronder Brouwer’s Akkordeonorkest. Hij wordt regelmatig gevraagd voor de directie van play-ins, weekenden en bijzondere projecten.  Naast spelen en dirigeren arrangeert en componeert hij voor de ensembles waarin hij speelt, de orkesten die hij dirigeert en op aanvraag. Hij is ook actief in de organisatie van het jaarlijkse NOVAM orkestenfestival.

Middels projecten probeert Tim meer aandacht te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren. Successen waren onder andere de REL / NSAO festivals en met STRACC (een tijdelijk professioneel ensemble van strijkers en accordeonisten wat onder zijn leiding stond) het gesammtkunstwerk ‘Het einde der tijden’: muziek, beeldende kunst en theater met voorstellingen door het hele land.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij onder meer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans. Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble. In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

27 november 2021 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Kanako Inoue, piano

Werken van Franz Schubert en Fréderic Chopin

Programma:

1.Pianosonate in a-moll, D. 845
I. Moderato
II. Andante poco moto
III. Scherzo: Allegro vivace - Trio: Un poco più lento
IV. Rondo: Allegro vivace
Franz Schubert (1797 – 1827)
2.Ballade nr. 1 in g-mineur, opus 23Fréderic Chopin (1810 – 1849)
3.NocturneFréderic Chopin
4.Barcarolle in Fis-dur op. 60Fréderic Chopin

Kanako Inoue werd geboren in Ibaraki, Japan. Geïnspireerd door haar oudere broer, die pianoles volgde op de plaatselijke muziekschool, begon ze op vierjarige leeftijd met pianospelen. Vanaf dat moment ontwikkelde ze snel haar vaardigheden op de piano. In Ibaraki kreeg ze les van leraren aan het Toho-Gakuen conservatorium in Tokyo. Toen Kanako vijftien was, ging ze naar Tokyo om piano te studeren bij Fujiko Yamada.

Kanako was geïnteresseerd in de manier waarop klassieke muziek in Europa wordt ervaren. Na het behalen van haar bachelor in 2005 besloot ze deel te nemen aan “Musik Zentral”, een zomercursus in Oostenrijk om vervolgens te stoppen met spelen. Maar de zomercursus werd een enorme eye-opener voor haar en gaf haar een impuls om zich verder te ontwikkelen. De cursus gaf haar de kans om grote Europese meesterpianisten te ontmoeten. Geraakt door haar pianospel nodigde Martijn van den Hoek, een bekende Nederlandse pianist, haar uit om te komen studeren aan het Utrechts Conservatorium. Het jaar daarop ging ze naar Nederland. In 2008 behaalde Kanako haar Masterdiploma voor piano. Vanwege haar affiniteit met Mozart bleef ze Fortepiano studeren aan het Amsterdams Conservatorium bij Stanley Hoogland.

Tijdens haar verblijf in Europa ontwikkelde Kanako liefde voor kamermuziek. Met haar warme en open persoonlijkheid is ze goed toegerust om andere uitvoerenden, muzikanten en dansers te begeleiden. Ze is dan ook een van de meest gevraagde pianisten van Nederland. Met zangeres Bernadeta Astari besloot ze een duo te vormen. Samen volgden ze vele kunstliedmasterclasses in Europa en traden ze op in Nederland, Japan en Indonesië. Ze werden ook uitgenodigd om op te treden in Het Concertgebouw Amsterdam tijdens de Dutch Classical Talent Tour in 2012. Sindsdien trad Kanako ook op met veel jonge getalenteerde zangers als Rosina Fabius en Michael Wilmering. Samen met Rosina Fabius ging ze naar Baden bei Wien, Oostenrijk, om de zomercursus “Franz Schubert Instituut” te volgen. Sindsdien treden ze intensiever samen op.

Sinds 2010 is Kanako de officiële begeleider van de strijkers op het Peter de Grote Festival in Groningen. Ze werd de pianist in résidence van het Cugnon Project, dat wordt georganiseerd door de inspirerende viooldocent Chris Duindam. Ook organiseert Kanako veel concerten met strijkers onder wie Emma Besselaar, Olivia Doflein, Johan Olof, Mario Rio en Anna Steenhuis. Verder is ze betrokken bij de kamermuziekensembles Trio Augusta en het Bernadeta Astari trio.

Kanako houdt zich ook graag bezig met dans. Ze werkte als gastpianist bij het Conservatorium Rotterdam Balletacademie, de Nationale Balletacademie Amsterdam en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Ze heeft een betrekking aan het conservatorium van Den Haag als pianist bij de dansopleiding.

18 december 2021 – 16:00 uur – Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal

Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal o.l.v. Hans Lamers

o.a. Messe de Minuit van Marc Antoine Charpentier en Concerto Grosso per la notte natale van Corelli

Programma:

1.Het programma is nog niet bekend.